draamakoulutus

Uusi Draamahyrrä e-kirja kaupassa!

Uusi Draamahyrrä e-kirja kaupassa!

Julkaisimme täysin uuden, sähköisen draamatyöskentelyoppaan nimeltään Draamahyrrä I. Draamahyrrän avulla opettajat ja varhaiskasvattajat saavat helposti hyödynnettyä draamatyöskentelyn huikeita mahdollisuuksia opetustyössä – olipa kyseessä vasta-alkaja tai jo kokenut draamankäyttäjä.

Draamahyrrä on suunniteltu käytettäväksi niin tietokoneella kuin kännykällä ja pädilläkin, joten se kulkee helposti mukanasi.

Tutustu ihmeessä Draamahyrrään Draamapurkin kaupassa!

 

 

Kirjoittanut Leena Ylimäki in draamakasvatus, draamakoulutus, draamamateriaalit, verkkokauppa, 0 kommenttia
Kurssit

https://draamapurkki.fi/tuote-osasto/koulutukset/

Kirjoittanut Pääkäyttäjä in draamakasvatus, draamakoulutus, etusivu_linkki_grid, 0 kommenttia
Draama kuuluu kaikille!

Draama kuuluu kaikille!

Draamaa on vaikea määritellä lyhyesti. Se on portti mielikuvitusmaailmaan, jossa kaikki on mahdollista. Jatka lukemista →

Kirjoittanut Leena Ylimäki in draamakasvatus, draamakoulutus, draamamateriaalit, Draamapurkki, 1 kommentti
Tärkeä, tärkeämpi, draama.

Tärkeä, tärkeämpi, draama.

Jaksan puhua draamakasvatuksen puolesta ja sen tärkeydestä pitkään. Todennäköisesti kuulijat ja keskustelukumppanit väsyvät aiemmin kuin minä pohtimaan draaman hienoutta, monipuolisuutta ja vaikutuksia osallistujiin. Opiskeluaikoina aloittaessani draamakasvatuksen opintoja en oikein tiennyt mitä tuleman pitää. Vähitellen tutustuessani draaman ihmeelliseen maailmaan koin valaistumisen ja monta ahaa-elämystä. Draamalla on mahdollisuudet vaikka mihin.

Draamatyöskentely ei ole pelkkää teatteria, vaikka siinä voi olla monia teatterista tuttuja piirteitä. Draama ei ole vain hauskaa iloittelua, siinä voi olla paljon syvällisiä pohdintoja ja sen avulla voidaan käsitellä myös ikäviä ja vaikeita asioita. Draamakasvatuksessa toimitaan ryhmässä ja opitaan ryhmästä, mutta samalla kuitenkin oivalletaan jotain itsestä ja omasta toiminnasta. Kaikki se, mikä oikeassa elämässä ei ole mahdollista tai tuntuu vieraalta ja kaukaiselta, muuttuukin draamassa mahdolliseksi ja tulee lähelle. Arjen roolit, statukset ja tilanteet voi kääntää päälaelleen ja siirtyä ajassa tai paikassa täysin toiseen maailmaan. Aistimalla, yhdessä tekemällä ja erilaisten kokemusten kautta asioihin saa uudenlaisia näkökulmia ja oppiminen tapahtuu huomaamatta.

Muistan edelleen tunteen, jonka siivittämänä lähdin kymmenen vuotta sitten draamakasvatuksen perusopintojen jälkeen jatkamaan päivää. Joka kerta jotain suurta oli liikahtanut, sekä ajatuksissa että sydämessä. Asiat, työskentelytavat ja ryhmä ympärillä jättivät positiivisen jäljen. Tällaisen tunteen ja ajatusmyrskyn ympäröimänä harvoin lähti miltään luennolta pois.

Tätä draaman iloa ja sen mahdollisuuksia haluan jakaa muillekin. Verkkokurssilla saa hyvän perustiedon ja paljon erilaisia toimintavinkkejä draaman käytöstä lasten kanssa. Nimestään huolimatta kurssin sisältö antaa eväitä myös kouluikäisten lasten kanssa tehtävään draamatyöskentelyyn. Toukokuussa ilmestyneestä Talentia-lehden haastattelusta on luettavissa lyhennelmä myös netissä. Siellä kerron lisää ajatuksiani draamakasvatuksesta. Hyppää rohkeasti mukaan draaman vietäväksi!

2016_07_10_7391

Kirjoittanut Leena Ylimäki, 2 kommenttia
Jotain uutta, tai oikeastaan vanhaa

Jotain uutta, tai oikeastaan vanhaa

Yrittämisessä ja esiintymisessä on paljon samaa. Olen aiemminkin kirjoittanut siitä, kuinka yleisön eteen astuminen on välillä kuin suuri hyppy rotkon reunalta. Tuolloin on vain pakko luottaa omiin kykyihinsä ja antaa tarinan kannatella. Yrittäjänä toimimisessa on paljon samaa. Tietoa tulevasta ei ole, mikään ei ole varmaa ja joskus hyppy on vain otettava – syitä siihen voi olla monia. Tällöinkin hypätessä on luotettava ennen kaikkea omiin kykyihinsä, koulutukseen ja ammattitaitoon. Ehkä joskus vain intuitioon ja haluun kokeilla jotakin, mikä kiehtoo ja tuntuu itselle sopivalta. Yksi yrittäjänä toimimisen hyviä puolia onkin se, kuinka omaa työnkuvaa ja toimintaa on halutessaan mahdollista muuttaa.

Tänä vuonna Draamapurkki täyttää viisi vuotta. Nämä vuodet ovat pitäneet sisällään paljon erilaisia esiintymisiä erilaisille yleisöille ympäri Suomea. Pidän työstäni. Haluan kertoa tarinoita, saada ihmisiä esityksilläni nauramaan, muistelemaan menneitä, huomaamaan asioita eri näkökulmista ja pohtimaan joskus kiperiäkin kysymyksiä. Näiden vuosien aikana olen huomannut, että innostun valtavasti silloin, kun saan olla innostamassa muita esiintymään, kokeilemaan jotain uutta ilmaisutapaa ja johdatella draaman mahtavaan maailmaan. On aina yhtä upeaa nähdä innostuksen leviäminen tai kuinka arempikin uskaltautuu ilmaisemaan itseään ryhmässä. Tätä muiden innostamista on luvassa jatkossa enemmän.

Alkuvuodesta otin ison askeleen siinä, että vuokrasin itselleni vihdoin toimisto- ja varastotilan. Tuossa yhteydessä tuli mahdollisuus hyödyntää näiden koppien vieressä olevaa tilaa omassa käytössäni erilaisten koulutusten pitämiseen. Aiemmin olen kiertänyt kouluttamassa ja vetämässä erilaisia draamatyöpajoja asiakkaiden luona. Tämä käytäntö jatkuu edelleen ja Draamapurkin koulutuksia on jatkossakin mahdollista tilata eri paikkakunnille. Mutta nyt minulla on mahdollisuus järjestää koulutuksia myös itse! Koulutusten myötä saan hyödynnettyä aiempaa koulutustani ja työkokemustani, mistä iloitsen kovasti. Koulutuksille tuntuu olevan myös kysyntää. Huhtikuulle suunniteltu koulutuspäivä draaman käytöstä varhaiskasvatuksessa järjestetään heti kaksi kertaa osallistujaryntäyksen vuoksi. Lisää erilaisia koulutustilanteita on luvassa, kesälle ja syksylle on suunnitteilla ja sovittuna monenlaista.

Kun hyppy rotkon reunalta on tehty esiintymisjännityksestä huolimatta, täytyy luottaa tarinaan ja antaa sen kannatella hyvään laskeutumiseen saakka. Tätä toivon myös nyt, kun yrittäjänä otan hypyn, jossa siipiä tarvitaan. Toisaalta, jos laskeutuminen ei onnistukaan, niin yrittämisen yksi parhaita puolia on se, että omaa työnkuvaa voi aina muuttaa – joskus vaikka palaamalla vanhaan.

koulutustila

 

Kirjoittanut Leena Ylimäki, 0 kommenttia